Klik hier indien onderstaand bericht onduidelijk is.Koerden in ruil voor NAVO-lidmaatschap! Hoe weerzinwekkend kan geopolitiek zijn?   

De zogenaamde democratische lidstaten van de NAVO zijn gezwicht voor dictatoriaal Turkije.

Hetgeen het Koerdisch Instituut vreesde, en met ons vele Koerdische organisaties, is werkelijkheid geworden.

In het memorandum dat Turkije, Zweden en Finland gisteren hebben ondertekend staat dat beide Scandinavische landen de PKK als een terroristische organisatie erkennen. Iets wat die landen voordien steeds hebben geweigerd om te doen.  Ze passen daar zelfs hun nationale wetgeving voor aan.

 

Stockholm en Helsinki zijn verder bereid om met Ankara samen te werken aan de uitlevering van “terreurverdachten”, zegt NAVO-topman Stoltenberg. Er zouden nu afspraken gemaakt zijn voor de uitlevering van 33 “verdachten van terrorisme". Uit Zweden gaat het over 11 PKK-leden en 11 leden van de Gülen-beweging, die volgens Turkije achter de poging tot staatsgreep zat in de zomer van 2016. Uit Finland gaat het over 6 PKK-leden en 6 Gülen.

Meer nog, Zweden en Finland verklaren dat ze de Koerden van de Democratische Uniepartij (PYD) en van de Volksbeschermingseenheden (YPG/YPJ) – die jarenlange strijd hebben moeten leveren tegen ISIS – niet langer zullen steunen.

Tenslotte bevestigen Finland en Zweden dat ze het wapenembargo tegen Turkije laten vallen. In de toekomst zal de wapenlevering uit Finland en Zweden plaatsvinden "in overeenstemming met de solidariteit binnen het bondgenootschap".


Intussen gaan de Turkse aanvallen in Noord-Irak en Noordoost-Syrië gewoon verder

Mogen we dit staatsterrorisme noemen?

Het hele westen keek de afgelopen weken met veel belangstelling in de richting van Turkije. Dat had alles te maken met het Turks verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland. 
 

Over de voortdurende Turkse militaire agressies op de Koerdische regio’s in Noord-Irak en Noordoost-Syrië zwijgt het westen als vermoord.

We kunnen ons amper voorstellen dat Zweden, Finland en alle andere NAVO-bondgenoten niet bewust zouden zijn dat zij met hun wapenleveringen de Turkse aanvallen steunen.

Bovendien werd het gebruik van chemische wapens tijdens de Turkse invasies al meermaals vastgesteld. Lokale NGO’s en mensenrechtenorganisaties smeken de VN om waarnemers te sturen en deze feiten ter plaatse vast te stellen.

Beste NAVO-lidstaten, we eigenen ons het recht toe om deze terreur op de Koerdische bevolking te catalogeren als staatsterrorisme.                 


Contact

Koerdisch Instituut vzw
Bonneelsstraat 16, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

Voorzitter: Derwich M. Ferho - 0479 56 29 62 (info@kurdishinstitute.be)
Stafmedewerker: Erik Vranken - 0474 71 48 71 (erik@kurdishinstitute.be ) 


U kan steeds uitschrijven indien u onze berichten niet meer wenst te ontvangen.

 

Koerdisch Instituut
Derwich Ferho
Bonneelsstraat 16
1210 Sint-Joost-ten-Node
Belgium
koerdisch.instituut@skynet.be